Index | Logga in
Ansluter inte till alla klienter
Forum > Bittorrent > Ansluter inte till alla klienter  
Thurfjell
Inlägg: 4
Hej!
Jag kör uTorrent och är helnöjd med det. Har öppnat portar i brandväggen på rätt sätt. Mitt problem är att uTorrent inte ansluter till alla klienter som finns tillgängliga enligt trackern. Får upp IP-numret i uTorrent men kan inte ansluta till dem.
Någon som har en lösning på mitt problem?
________
Detta inlägg ändrades av Thurfjell den 2007-07-31 klockan 14:36.
Profil 2007-07-31 | 14:34
 
CursedGroin
Moderator
Inlägg: 1676
Man ansluter inte till alla hela tiden. Tänk dig om alla i svärmen skulle koppla upp sig mot 4000 andra datorer samtidigt. Låter lite jobbigt. Nej, bittorrentklienterna räknar ut vilka de behöver ansluta med för att göra det de ska.
Profil 2007-07-31 | 15:10
 
Thurfjell
Inlägg: 4
Men ibland finns det uppemot 200-klienter på listan, och hastigheten är jättelåg stundtals då uTorrent bara ansluter till 2 el. 3 klienter. Vad är felet då? Ansluter den till fler klienter om man har högre ratio (kvot) och vad håller räkningen på kvoten?
Profil 2007-07-31 | 15:18
 
Daigain
Moderator
Inlägg: 378
Det handlar mycket om hur mycket hastighet svärmen har. Om svärmen är långsam så får man oftast inte mer än vad man själv kan ge ut, ibland till och med lite mindre. Om svärmen är snabb så kan man även fast man inte delar med sig så mycket få många bra anslutningar och bra hastighet. Oftast får man bara många anslutningar om man har snabb uppladdningshastighet men de som man ansluter till inte kan dela med sig lika mycket, då måste den ta lite från ganska många.

Oftast om svärmen är långsam och relativt stor, så kan man tjäna på att starta om sin torrent ett par gånger tills man ansluter till någon med lite bättre hastighet och routing till en själv.
Profil 2007-07-31 | 22:49
 
Thurfjell
Inlägg: 4
OKej, så med svärm menas alla klienter som det finns möjlighet att ansluta till? Men var kommer ratio (kvoten) in i sammanhanget då?

Jag har oftast långt mycket lägre nedladdningshastighet än jag har uppladdningshastighet. Speciellt när jag tankar större filer med få klienter. Beror det på att hastigheten i Svärmen är dålig?
Profil 2007-08-03 | 15:14
 
Daigain
Moderator
Inlägg: 378
Desto långsammare svärmen är ju bättre ratio/uppladdnings hastighet behövs för att få bra hastighet. Att få så bra hastighet ner som möjligt så behöver man vara lite snabb att ställa in inställningar. Tex en torrent med många i svärmen, så kan det vara bra att testa att spärra uploaden till en 60-90% av ditt max. Medans torrents med få långsamma användare så är det alls säkert att det är bra att cappa uploaden så mycket.
Profil 2007-08-03 | 17:01
 
Forum > Bittorrent > Ansluter inte till alla klienter  
Inloggade medlemmar

Totalt 0 användare