Index | Logga in
Debian 5.0 NTFS & Truecrypt
Forum > GNU/Linux > Debian 5.0 NTFS & Truecrypt  
Ratcher
Moderator
Inlägg: 1963
Tjosan.

Sitter här inatten och fumlar lite, har stött på ett problem jag inte riktigt kan lösa, så medans jag letar vidare så tänkte jag fråga lite här inne med, kanske någon som har en bra ide å lösning, om inte annat så blir det ju ett inlägg:-)

Anyway, situationen är som följer.

Har ett ANTAL USB diskar samt interna som samtliga går med NTFS idagens läge (surt och dumt, jag vet) orsaken är att jag använt Windows till största delen hitills och orsaken till detta är att ATI:s drivare hade en bugg senast jag testade dom (9,5) så hoppade till Windows igen, men nu så lessnade jag ÅTERIGEN på Windows (undrar vilken gång i ordningen detta nu är:-) ) och fick för mig att fördriva tiden med Linux igen, installerade Ubuntu 8,10 Intrepid och fick allt att lira rakt igenom, ljudkort, grafik osv, vilket var tanken med den installation, ren TEST...

Körde detta i några dagar tills mitt hjärta sa till mig att detta är inte rätt, och installerade där på Debian Lenny 5,0 kärna 2.6.26-2-amd64, vart en REJÄL skillnad på dator mot "generic" i Ubuntu.

Nöjd som jag är så har jag löst ALLA problem utom ett enda lite retsamt problem, det är Truecrypt, jag kan mounta och läsa ALLA diskar men kan INTE skriva till dom VIA Truecrypt, vilket är minst sagt irriterande, letar som en smärre galning just nu efter en lösning men inte hittat någon ännu.

* Ntfs-3G installerat - det gamla vanliga NTFS som brukar vara.
* Truecrypt 6,2a installerat

Allt funkar, Truecrypt mountar diskarna som "vanligt", vill säga som SKRIVBARA, och som dom flesta linux tokar vet så funkar detta dock i Ubuntu rakt av, min fråga till er är,

VAD HAR JAG MISSAT?!
"bör" vara en drivare eller något eftersom det funkar i Ubuntu och det bygger ju på Debian, så det "bör" vara simpelt att lösa.

Tror mig ha gått igenom allt vad jag kan komma på just för stunden, men det känns som att något litet är missat frågan är VAD?

Mvh
____________________________________________________________

Okej....
Verkar som jag löst det hela med lite pillande...
Min lösning vart som jag sa från början installera allt med ntfs-3g och hela den biten.

Installera ett paket som heter "disc-manager", har svagt för mig jag pillat med det för några år sedan eller så.

Sen mountar du valfri partition och därefter startar man "disc-manager".
Där kan jag iaf välja VILKa partioner jag ska ge skriv behörigheter för NTFS, går jag INTE via denna panel så kan jag inte skriva till NTFS diskarna, men nu kan jag det, har testat här på både intern och USB disk med gott resultat.

weee....!!!


________
Detta inlägg ändrades av ratcher den 2009-10-13 klockan 03:55.
Anledning: Edit

__________________
100% Aspie
Profil Hemsida 2009-10-13 | 03:29
 
Forum > GNU/Linux > Debian 5.0 NTFS & Truecrypt  
Inloggade medlemmar

Totalt 0 användare